Praktisch

Wanneer vinden de bijeenkomsten plaats en welke gasten worden er uitgenodigd?

In 2021 zullen er acht bijeenkomsten worden georganiseerd.

Hier vind je alvast enkele data van de geplande bijeenkomsten en informatie over de gasten en het onderwerp. De lijst zal successief worden aangevuld.

Wie kan er deelnemen aan de bijeenkomsten?

Voor de bijeenkomsten nodigen we in de eerste plaats vertalers en academici uit, die werken met de Nederlandse taal en soms ook een connectie hebben met het Pools en Polen. De bijeenkomsten staan ook open voor iedereen die interesse heeft voor de onderwerpen die op het programma staan. De voerhoofdtaal van de bijeenkomsten is het Nederlands.

Moet je betalen om deel te nemen?

Dankzij de financiële steun van de Nederlandse Ambassade in Warschau zijn de bijeenkomsten volledig gratis. Je hoeft dus niet te betalen om deel te nemen.

Hoe kun je je inschrijven?

Inschrijven kan telkens met het inschrijfformulier dat beschikbaar is op de pagina met het programma van de bijeenkomst. Je hoeft enkel je voornaam, achternaam en e-mailadres op te geven, zodat we je praktische gegevens in verband met de bijeenkomst kunnen doorsturen. Vergeet ook niet om de informatie over ons privacybeleid te lezen en toestemming voor de verwerking van je gegevens te geven.

Opgelet! Je moet je voor elke bijeenkomst apart inschrijven en voor elke bijeenkomst het gepaste inschrijfformulier invullen. Je kunt dus niet inschrijven voor de hele cyclus tegelijk.

Het inschrijfformulier wordt ongeveer een maand voor de datum van de bijeenkomst ter beschikking gesteld in het programma van de bijeenkomst in kwestie.

Het aantal plaatsen voor elke bijeenkomst is beperkt en daarom vragen we je om overdacht in te schrijven. Als je na je inschrijving om een of andere reden toch niet kunt deelnemen aan de bijeenkomst, laat het ons dan weten door een e-mailberichtje naar info@freeling.pl te sturen. Zo blijft je plaats niet onnodig gereserveerd.

Hoe krijg je toegang tot de bijeenkomst?

Op de dag van de bijeenkomst ontvang je in de namiddag per e-mail een bericht met de link naar de meeting room op het platform Zoom. Als je dit bericht niet hebt ontvangt, check dan eerst je spamfolder. Vind je daar het bericht niet terug, neem dan contact op met de organisator.

Om aan te sluiten bij de bijeenkomst volstaat het om op de link uit het e-mailbericht te klikken. De Zoomapplicatie wordt automatisch opgestart op je computer of je wordt verzocht om de applicatie te installeren. Gebruik indien nodig het wachtwoord dat je in het e-mailbericht vindt.

De meeting room zal ongeveer een kwartier voor de bijeenkomst open zijn.

Zijn er technische vereisten om te kunnen deelnemen?

De bijeenkomsten zullen worden georganiseerd op het webinarplatform Zoom. Om te kunnen deelnemen moet je over een computer, tablet of smartphone beschikken, waarop je de link naar het webinar kunt openen. Je kunt deelnemen via de internetbrowser of door de applicatie van Zoom te downloaden. Ook een goede internetverbinding is noodzakelijk.

Tijdens de bijeenkomst kun je je microfoon en camera aan- of uitzetten. We raden aan om tijdens de lezing deze functies uit te schakelen, zodat je internetverbinding niet onnodig wordt belast. Tijdens het netwerken kan je microfoon en camera dan wel aan.

Kun je later een opname van de bijeenkomst bekijken?

Ja, de bijeenkomsten zullen worden opgenomen en zullen op deze website worden gepubliceerd, zodat je ze later nog kunt bekijken. Als je dus niet live kunt deelnemen aan de bijeenkomsten, hoef je je niet in te schrijven. Je kunt dan gewoon hier de link opzoeken en lekker vanuit je luie zetel de opname bekijken wanneer je er tijd voor vindt.

Als je deelneemt aan de bijeenkomsten, hou er dan rekening mee, dat jij en je naam zichtbaar kunnen zijn voor de andere deelnemers en dat je ook in beeld kunt komen in de opname. Wil je dat liever niet, zet dan je de camerafunctie uit en log enkel met je voornaam in. De netwerksessie wordt sowieso niet opgenomen, dus dan kun je wel gerust de camerafunctie aanzetten.

Worden je persoonsgegevens verwerkt?

 • Privacybeleid

  • Om je in te schrijven voor de bijeenkomsten in het kader van het project “(Ver)talen en andere verhalen” moet je je voornaam, achternaam en e-mailadres opgeven in het inschrijfformulier. Deze gegevens geef je vrijwillig op, maar ze zijn wel noodzakelijk om je te laten deelnemen aan de bijeenkomsten.

  • Door deze gegevens op te geven en het vakje met toestemming voor gegevensverwerking aan te kruisen, ga je ermee akkoord dat je persoongegevens in overeenstemming met Verordening (EU) 2016/679 van het Europees Parlement en de Raad van 27 april 2016 betreffende de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens en betreffende het vrije verkeer van die gegevens en tot intrekking van Richtlijn 95/46/EG (algemene verordening gegevensbescherming) zullen worden verwerkt door de gegevensverantwoordelijke Fundacja FreeLING met zetel te Łapiguz 17, 22-400 Zamość, Polen.

  • Je kunt op elk moment je gegevens inkijken en corrigeren door een e-mail te sturen naar het adres info@freeling. Je kunt ook eisen dat je gegevens worden gewist, maar dan verlies je de mogelijkheid om deel te nemen aan de bijeenkomst waarvoor je je hebt ingeschreven. Je gegevens laten wissen na de bijeenkomst blijft ook mogelijk.

  • Je gegevens zullen tot een jaar na de bijeenkomst worden bijgehouden om Fundacja FreeLING de mogelijkheid te geven de uitvoering van het project te rapporteren aan de instelling die het project financieel steunt.

  • In het inschrijvingsformulier kun je ook al dan niet toestemming geven om meer informatie te ontvangen over gelijkaardige projecten. Je e-mailadres komt dan op de mailinglijst van Fundacja FreeLING te staan. Wil je je e-mailadres van de lijst laten schrappen, laat ons dit dan weten door een berichtje te sturen naar het e-mailadres: info@freeling.pl.

  • Je gegevens kunnen ter beschikking worden gesteld van de instellingen die dit project financieel steunen. Voor het jaar 2021 is dat de Nederlandse Ambassade in Warschau.

  • Je gegevens worden ook verwerkt door de leverancier van het inschrijvingssysteem Konfeo (https://www.konfeo.com/en/).

  • Voor het overige worden je gegevens niet doorgegeven aan derden.

  • Wanneer je deelneemt aan een bijeenkomst, kunnen de organisatoren en andere deelnemers je horen en zien op het webinarplatform. Je kunt ervoor kiezen om je microfoon- en camerafunctie in of uit te schakelen. Hou er rekening mee dat het eerste, officiële gedeelte van de bijeenkomst met de lezing wordt opgenomen en later ter beschikking wordt gesteld op het internet. Indien je niet wenst dat je naam of je gezicht op die manier openbaar wordt bekendgemaakt, schakel dan je camera uit en gebruik enkel je voornaam bij het inloggen.

  • Als je gebruik maakt van deze website, worden er cookies gebruikt om de website te laten werken. Meer informatie hierover vind je in het pop-upvenster dat verschijnt wanneer je voor de eerste maal op de website komt. De organisator van het project verzamelt verder geen informatie over de gebruikers van de website en gebruikt de informatie die google verzamelt ook niet voor eigen doeleinden zoals profilering.

  • Ben je niet tevreden over de manier waarop we je gegevens verwerken, dan kun je ons dit laten weten of een klacht indienen bij de Poolse gegevensbeschermingsautoriteit: https://uodo.gov.pl/.